Mentoři 2024/2025

Za každým úspěšným umělcem stojí osvícený pedagog

Vstupní podmínky

Stipendijní Akademie MenART podporuje vyhledávání, rozvoj a podporu mladých talentů a nabízí podporu a inspiraci pedagogům, kteří se jejich výuce věnují. Akademie MenART je otevřena pro žáky základních uměleckých škol, 2. stupně ZŠ či studenty středních škol a jejich pedagogy.

Podmínkou přijetí je včasné vyplnění přihlášky dle parametrů specifikovaných u každého z mentorů včetně povinných příloh. Přihlášky přijímáme do 31. 3. 2024.

Všechny přihlášky obsahují povinně:

1) Motivační dopis studenta - nejde o životopis studentů, je pro nás důležitý jejich osobní pohled, co pro ně práce v oboru znamená, jaká je jejich cesta, jejich zájmy, s jakými očekáváními se do programu hlásí

2) Ukázky prací - v případě zájmu o výtvarný obor prosíme o vložení 5 ukázek prací ve formátu jpg (limit 5MB), u ostatních oborů prosíme o videozáznamy dle specifikací jednotlivých mentorů (zcela postačující je záznam z mobilního telefonu) formou odkazu na YouTube (veřejně či neveřejně dle vaší volby). 
Návod na vložení videa zde.

3) Doporučující dopis pedagoga - pohled pedagoga na svého studenta, jeho přístup, motivace, vztah k oboru

Kritéria výběru stipendistů:

Výsledný výběr účastníků stipendijního programu podléhá osobnímu rozhodnutí mentora. Přijatí studenti a pedagogové obdrží stipendium.

Věnujte pozornost dalším podmínkám pro jednotlivé skupiny uvedené u profilu každého mentora.